Rok 2014

13. 07. 2023

Domů
Nahoru
Rok 2019
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Fotky 2010
Fotky 2009
Fotky 2008
Fotky 2007
Fotky 2006

 

Rekapitulace roku 2014

(31.12.2014)

 

Ač byly úspěchy roku 2013 úžasné, staly se pro mě zároveň noční můrou, neboť jsou velmi zavazující, což člověku občas může svazovat ruce v rozhodování . Nicméně, i když se skladba našich "výstaváků" obměnila, přece jen fenky výstavy opouštějí a věnují se spíše mateřským povinnostem, tak výsledky potvrzují a dokazují stále stejnou (a doufám, že stále dobrou) úroveň našich zvířat .

Odchovaných vrhů po našich fenkách bylo v letošním roce méně, Dášenka ani Flora si roli maminky nezopakovaly, takže se této role ujaly jen Euridika - 4 feny - Iola, Iokas, Isis a Iuno HTG a Fortuna - 4 feny J´Iris, J´Ismena, J´Idaia a J´Ifigenia HTG. Naopak se více do chovu zapojili kluci, z čehož mám velkou radost . Ryan - vrh "I" Hoity-Toity Gang (4 feny), Frixo - vrh "A" Medvědí farma (1 pes, 3 feny), Ganymedes - vrh "B" of Podhay, SK (4 psi, 2 feny) a vrh "A" Belgabon (4 psi, 5 fen), Archie - vrh "A" z Verdeku (1 pes, 3 feny), "I" Honey Eli (1 pes) a vrh "B" Con Colibri Archangelos (2 psi, 4 feny) a Tom - vrh "J" Hoity-Toity Gang (4 feny) a vrh "A" Hairy Happiness (5 psů, 4 feny).
Uvidíme, jak se bude dalším generacím našich odchovů dařit a jak dorostou.
Ve Finsku se do chovu zapojila sestra Čerta Gaia - vrh "No Copyright" (2 feny, 2 psi) a dokonce i dcera Dana a Sylvi = Helmi - vrh "No Copyright" (3 feny, 2 psi). I jim přejeme hodně zdraví a spoustu úspěchů .

Asi nemá smysl vypisovat všechny úspěchy, kterých jsme letos dosáhli, jen pro porovnání, letošním roce jsme dokončili 34 šampionátů (40 v roce 2013). Z největších úspěchů, které mě hřejí u srdce, zmíním oba dospělé šampionáty Německa - VDH i KfT pro Čerta = Ganymedes. Čertíkovi se opravdu povedl jen tak nevídaný kousek, protože jako jeden z opravdu mála českých kernů (pokud vůbec takový je) má všechny čtyři německé tituly, které mohl ve svém věku získat - Junior VHD a KfT a Šampion VDH a KfT.
Euridika se po svém druhém vrhu vrátila na chvíli do výstavních kruhů a podařilo se jí hned 2x získat titul BOB a dokončit tak Šampiona ČMKU, jako můj druhý odchov (první je Dan) a jako čtvrtý kern v ČR vůbec . Takže opět dokázala, že při správné péči je i několikanásobná kerní matka schopná výstavních úspěchů.
Na výstavách se ukázala i naše druhá maminka Týna a podařilo se jí hned 3x získat titul BOS a dokončit tři šampionáty - Rakouska, Maďarska a Grand šampion ČR.
Závěrem roku se na výstavách ukázal i Frixo, který s gracií sobě vlastní na dvou mezinárodních výstavách získal CAC a res.CACIB za C.I.B., takže dokončil šampiona ČR a začal pouť za titulem Interšampion.

Dalším nezapomenutelným úspěchem je Veterán šampion KCHT pro Kenie, který získala jako první pes v historii KCHT vůbec   - cituji z emailu :

Dobrý den paní Vynikalová,

...... ale mám zatím u sebe toho Veterán šampiona. Klub mi ještě nedodal hotové kartičky, takže pošlu, hned jak je budu mít - je to 1. Veterán šampion KCHT v historii !!!

Nu, Kenie, podařilo se ti to 


Největším letošním překvapením jsou ale dvě sestry z vrhu "Ch" (Týna x Ryan). Obě holky bodovaly jak se dalo a vesměs se líbily všem . Chloris i Chloe (= Amy) získaly titul Junior šampion ČR, obě získaly svůj první CACIB i BOS a podařilo se jim začít i pouť za šampionem Slovenska.
Všechny úspěchy a dokončené šampionáty jsou úžasné a všem majitelům gratuluji a děkuji za péči a práci, kterou svým psům věnují.


Nicméně naprosto fascinujícím a nečekaným zážitkem byla letos Evropská výstava psů, tentokrát v Brně. Z našich svěřenců se na EDS prezentovali - Jesse, Tom, Archie, Dan, Čert a z holek to zachraňovaly jen mladé fenky Chloris a Chloe. Nejprve byla národní výstava, která byla k EDS přidružena, a kde se Tomovi podařilo vyhrát mezitřídu (ze 4 předvedených psů z Dánska a Polska), získat CAC a v konečném rozhodování i třetí místo v pořadí psů. Holky ve  třídě mladých (čtyři předvedené feny z Dánska a Polska) získaly krásné druhé = Chloris a třetí = Chloe místo . Druhý den byla tak dlouho očekávaná a plně obsazená EDS.
Až na Toma (jak "vtipné" od stejného finského rozhodčího dostala své VD i naše finská princezna Sylvi) dostali všichni výbornou, bohužel bez pořadí, i když Čertík a Archie to měli téměř na dosah ruky. O to víc překvapily obě holky, které nastupovaly do nejvíce obsazené třídy mladých - 11 předvedených fen z Dánska, Ruska, Polska, Slovenska, ... Měla jsem tu čest předvádět Chloris a jediné, co jsem si pro obě přála, byla výborná . Jaké bylo ale moje překvapení, když pan rozhodčí posílal ostatní feny jednu za druhou z kruhu, až jsme zbyly jen čtyři a bylo jasné, že holky jsou na bedně OBĚ !!!! Při konečném rozhodování o umístění Chloe obhájila své místo z národní výstavy - výborná 3 a Chloris po dalším dlouhém klání získala Výbornou 1 a titul CAJC . Naprosto nevídaný a neopakovatelný úspěch, kdy se dvě feny z jednoho vrhu českého chovu  umístily na místech s pořadím a obě se známkou výborná . A aby toho ten den nebylo málo, tak Chloris při rozhodování o titul BOJ porazila německého psa a tak titul BOJ putoval Chlorisce do Čech
Myslím že my a všichni, kteří nám fandili, na ten den jen tak nezapomeneme .

A tak se historie opakuje ... dědeček našich "Ch" holek - úžasný Rocco´s Collar Happy Soul Man byl Světovým vítězem mladých a získal titul BOJ v roce 2010 na WDS v Herningu a po 4 letech získala titul Evropský vítěz mladých a BOJ jeho vnučka Chloris HTG a její sestra Chloe se umístila na krásném třetím místě .

Gratuluji oběma majitelkám "Ch" princezen a děkuji jim za péči, kterou jim věnují . A bylo mi ctí, že jsem mohla Chloris předvést, protože to jsou okamžiky, na které se nezapomíná .

Co mě ale těší ještě o trošku víc, než jsou výstavní úspěchy, jsou zdravotní vyšetření našich zvířat, zatím všichni s výsledkem negativní

Chloris - pately 0/0, DOV - negativní, jaterní zkrat - negativní
Chloe - pately 0/0, DOV - negativní, Doppler - negativní, jaterní zkrat - negativní
Chrýsea - jaterní zkrat - negativní
Hermes - jaterní zkrat - negativní
Hestia - jaterní zkrat - negativní
Gaia - pately 0/0, DOV - negativní
Jesse - pately 0/0, jaterní zkrat - negativní

Je pěkné odchovávat pěkné typové kerníky, ale ještě hezčí je vědomí, že jsou v rámci možností zdraví a že při zapojení do chovu nebudou přenášet různé nepěknosti . Děkuji všem, že se svými svěřenci zdravotní testy podstupují a výsledky zveřejňují .

Přesto, že se vídáme víceméně po celý rok na výstavách, tak jsme udělali dvě "HTG setkání", protože přece jen na výstavách není tolik času a prostoru, kolik bychom na sebe chtěli mít. Doufám, že jsme se jako parta více poznali a to včetně našich nových majitelů miminek "I", "Ch" a "J". Kéž by se ze známostí staly přátelství a vydrželo nám to co nejdéle .
 

Co říci, závěrem? Snad zas jen trošku počítání :

Co se dokončených šampionátů týče, tak :

moji psi a psi v mém spolumajetku v letošním roce dokončili 34 šampionátů:

Little Squire Archi Fisher

2 roky, celkem 9 dokončených šampionátů

Junior KCHMPP

Šampion Moldávie

Šampion Filipín

Šampion San Marina

Šampion Besarabie

Šampion KCHT

No Copyright Who Else

1 roky, celkem 2 dokončené šampionáty

Junior KCHT

Junior ČR

Zalazar Love Is In The Air

2 roky, celkem 9 dokončených šampionátů

Junior KCHMPP

Šampion Moldávie

Šampion Filipín

Šampion San Marina

Šampion Besarabie

Šampion KCHT

Fella Bohemia Enjoy

10 let, celkem 20 dokončených šampionátů

Veterán šampion HU

Veterán KCHT

Euridika Hoity-Toity Gang

4 roky, celkem 14 dokončených šampionátů

Šampion ČMKU

Fortuna Hoity-Toity Gang

4 roky, celkem 11 dokončených šampionátů

Šampion HU

Šampion Rakouska

Grand šampion ČR

mnou odchovaní psi dokončili

Danaos Hoity-Toity Gang

5 roky, celkem 16 dokončených šampionátů

Šampion Chorvatska

Šampion Černé Hory

Ganymedes Hoity-Toity Gang

3 roky, celkem 12 dokončených šampionátů

Šampion ČR

Šampion SK

Šampion KCHT

Grand šampion ČR

Šampion Německa VDH

Šampion Německa KfT

Šampion Černé Hory

Frixos Hoity-Toity Gang

4 roky, celkem 3 dokončené šampionáty

Šampion ČR

 

Hermes Hoity-Toity Gang

1,5 roku, celkem 1 dokončený šampionát

Junior šampion ČR

Chloe Hoity-Toity Gang

1 rok, celkem 1 dokončený šampionát

Junior šampion ČR

Chloris Hoity-Toity Gang

1 rok, celkem 2 dokončené šampionáty

Junior šampion ČR

Junior šampion KCHMPP

Tak, když už jsem došla v té rekapitulaci až sem, tak jsem si dala trochu práci a loňskou tabulku jsem aktualizovala :

  počet šampionátů šampionáty potomků moji psi C.I.B.  
mé feny zakladatelky 38        
Kenie 20 28 20 x  
Kamei 18 52 18 x  
dovezená zvířata 48        
Sylvi 22   22 x  
Bambi 2 zemřel      
Ryan 4   4 x  
Archie 9        
Jesse 2        
Tom 9   9    
odchovy 80        
Ron 13     x  
Dan 16     x  
Dášenka 4        
Euridika 14   14 x  
Flora 3        
Fortuna 11   11 x  
Frixo 3   3    
Ganymedes 12        
Hermes 1        
Chloris 2        
Chloe 1        
           
celkem 166   101 8  

 

děkuji všem, kteří mi věří a stojí při mě

i v dobách, kdy dělám věci

na první pohled nepochopitelné

a nelogické

 

 

 

 

 

           
           

.