Rok 2015

13. 07. 2023

Domů
Nahoru
Rok 2019
Rok 2017
Rok 2016
Rok 2015
Rok 2014
Rok 2013
Rok 2012
Rok 2011
Fotky 2010
Fotky 2009
Fotky 2008
Fotky 2007
Fotky 2006

 

Rekapitulace roku 2015

(31.12.2015)

V letošním roce jsme trošku změnili priority, kerním maminkám jsme dopřáli roční "prázdniny" a soustředili jsme se především na výstavy . Štěstí nám přálo a tak se nám podařilo dokončit dalších 40 šampionátů, z toho máme 4 nové Interšampiony - Archieho, Toma, Čerta a Amy .

V lednu jsme se, jako ostatně každý rok, zúčastnili dvou výstav. Klasického OloBrna a dvoudenní Nitry. Svojí premiéru zde měla i naše nová naděje Isis. Na výstavách se nám podařilo dokončit: Tom - šampion SK, ČR, ČMKU a KCHMPP, Archie - šampion ČR, Jesse - Junior šampion SK a Chloris a Chloe šampion SK.

V únoru nás čekalo DuoBrno, kde se Archie stal Interšampionem a Cheiron dokončil juniora ČR.

V březnu se pak Amy na klubové výstavě v Českých Budějovicích podařilo dokončit Junior šampiona KCHT. Zde překvapila Isinka, která si ze třídy mladých odnesla nejen CAJC, CCJ a BOJ, ale také v závěrečném klání získala i titul BOS = Nejlepší fena. Tomovi se podařilo získat titul BOB (v tomto roce ze čtyř výstav již třetí BOB) a v závěrečných soutěžích se umístil na 3. místě v III. FCI skupině .

Duben patřil Chloris, která se v 1,5 roce stala Vítězem Dětřichova. Tom pak na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích splnil podmínky pro přiznání titulu C.I.B. Dařilo se zde i Iuno, která získala titul CAJC .

Na začátku května se podařilo splnit podmínky Šampion ČMKU i Čertovi. Je třetím z odchovů HTG, který tento titul získal a sedmým kernem vůbec. Další víkend, na klubových výstavách KCHT pak Isis získala ve Staňkově další krásný CCJ a Chloris Krajský vítěz a CC a stejně se dařilo i v Hlučíně sestřičce Chalkie - Krajský vítěz, CC.
Druhý den v rakouském Wieselburgu pak Chloris přidala k úspěchům další CACIB a Tom dokončil Šampiona Rakouska.
Květnové výstavy jsme pak zakončili v Litoměřicích, kde se podařilo Chloris získat další CACIB a k tomu i titul BOB, Tom pak dokončil Grand šampiona ČR s titulem BOS.

Červen pak začal radostnou událostí, neboť Amy se narodila její první miminka. Hrdým otcem je Mac Cloud´s Eight Days a Week alias Willy. Narodily se tři krásné holčičky a jeden chlapeček. Jedna fenka a pejsek zůstaly v ČR, další fenka odcestovala do Slovinska a poslední dělá radost v Maďarsku .
My jsme se po porodu Amy vydali opět do Nitry, kde Isis získala 3x CAC, 2x CACIB a dokonce svůj první BOB a Tom dokončil Grand šampiona Slovenska.
Další víkend patřil opět klubovým výstavám. Na KCHMPP Isis dokončila Junior šampiona KCHMPP a druhý den na speciální výstavě KCHT k tomu přidala i dokončeného Junior šampiona KCHT. Chloris zde splnila podmínky pro Šampiona KCHT a Archie pro Grand šampiona ČR
Pokračovali jsme výstavami v Klatovech, kde získal titul BOB Čert a Iriska CAJC a BOJ a v maďarském Szekesfeherváru Archie i Tom dokončili titul Šampion Maďarska. Isis zde získala další potřebnou zemi na C.I.B. a další titul BOB. Mezitím v Čechách Flora dokončila Českého šampiona na MVP Brno.
Ovšem to nejlepší, co nás mohlo potkat, na nás čekalo poslední červnový víkend v Rakousku. Jesse, Archie a Tom zde splnili podmínky Klubového šampiona Rakouska, Archie i Šampion Rakouska, ale mladé holky Isis a Esme ukázaly co v nich je. Isis po oba dny Klubový vítěz a BOS a stejně tak Esme 2x Klubový vítěz mladých a návdavkem k tomu první den i Nejlepší mladá fena výstavy a zároveň Nejlepší mladý výstavy a druhý den Nejlepší mladá fena výstavy. Po více než 8mi letech, kdy do Rakouska jezdím vystavovat je to prvně, kdy se nám podařilo umístit se v závěrečných soutěžích a ještě na klubové výstavě. Na tento den opravdu jen tak nezapomenu .

V červenci jsme se s Jirkou a Beátou vydali do dánského Svendborgu, kde na své úplně první dánské výstavě Tom předvedl, že se vrací ve velkém stylu. Na všech třech výstavách byl výborný, jednou dokonce s umístěním jako 4. nejlepší pes.
K mému velkému smutku Tom v Dánsku zatím zůstal, neboť taková byla dohoda s Mette, když jsem si ho přivážela do Čech, a  aby mi nebylo tak smutno, cestovala s námi domů holčička Ruby.
Červenec patřil i dalšímu setkání HTG, tentokrát u Věry a Petra. Nebyli bychom to my, abychom nepřišli zas s něčím novým a tak bylo na pořadu dne nejen agility a povídání o všem možném, ale i nová psí disciplína - hlavolamy. Myslím, že nejen pesanům se zábava líbila, ale podle odezvy, kterou máme, se psí hrátky zalíbily i páníčkům a k mé velké radosti v tom dál doma pokračují .

V srpnu pak Tom ukázal, že "na to má"  a stal se šampionem Dánska, na další dánské výstavě si pak odnesl titul BOB !!! stejně jako Isis z mezinárodní výstavy v Boleslavi.
K tomu přišla krásná zpráva, že Flora složila zkoušku BH.

Září začalo výstavou na Džbáně, kde jsme vystavovat nemohli, neboť jí pořádáme. Ale i tak se naše odchovy líbily, v závěrečných soutěžích se umístila Iuno, ze psů se nejvíc líbil Cheiron. Na další klubové výstavě KCHT v Mladé Boleslavi se prvně v ČR předvedla Ruby a rovnou z toho bylo 3. místo BIS dorost, Isis si odnesla další krásný BOB a Amy po odchovu štěňátek získala krásné CC. Dařilo se i Jessemu, který se stal Nejlepším psem s titulem BOS.
Na národní výstavě v Brně dokončila Junior šampiona ČR Iriska, v Tullnu pak sestřička Esme přidala Junior šampion Rakouska a Klubový Junior šampion Rakouska.

V říjnu si z mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích odnesla titul BOB Iuno. Byla to další úžasná výstava, na kterou se nezapomíná, neboť o titul BOJ chodili dva potomci Tomáška - Esme a Atrey a o titul CACIB tři dcery Ryana - Isis, Iuno a Amy.
Jesse si pro další šampionát, tentokrát Bulharska zajel s Alenou do dalekého Plevenu. Vrátil se i s dvěma tituly BOB.

V listopadu pak na nás čekala opět Nitra, kde svůj první CACIB získala Esme, Ruby prvně ve třídě mladých dostala nejen 2x CAJC, ale přidala i titul BOS !!!

Nu a závěr roku - prosinec patřil rakouskému Welsu, kde svoje putování za titulem C.I.B. dokončila Amy a Esme si odnesla druhou zemi na titul Interšampiona.
Třešničkou na dortu byla pak ještě vánoční KCHT výstava v Praze, kde se prvně předvedla dcerka po Amy - Aileen se známkou VN1 a druhým místem v BIS dorost, Nejlepší fenou s CC se stala Isis a v závěrečných soutěžích se Čertík stal BIS třídy čestné a v chovatelských skupinách jsme se umístili na prvním místě !!!
A jen pár dní před koncem roku se uskutečnilo další setkání HTG a odchovů, pro změnu tentokrát s coursingem. Počasí nám vyšlo a tak zbývá jen doufat, že některé nové majitele i tato disciplína osloví a uvidíme na dráze další nové tváře .

Zbývá jen dodat, že všechna další zdravotní vyšetření, která odchovům děláme, jsou s negativním výsledkem, tj. bez jakéhokoliv pozitivního nálezu.

A abychom se nechlubili jen výstavami, neboť krása není všechno, tak naše odchovy a odchovy po našich psech si vedou dobře i na sportovním poli:

Flora - složené zkoušky BH, FPr1, ZZO

Čert, Dan, Cézar (Epafos) Terka - aktivní účast na coursingových závodech, v umístění na prvním místě se střídá Čert s Terezkou (dcera Dana) a Cézarem

Akira z Verdeku (dcera Archieho) - složené  zkoušky z dogdancingu - MD1, F1, DwD1, všechny na známku výborně, aktivní účast na agility.

Oskar (Carus), Anouschka Belgabon (dcera Čerta) - aktivní účast na agility

Atrey Hairy Happiness - příprava na coursingovou licenci

 

Co se dokončených šampionátů týče, tak :

Tak, když už jsem došla v té rekapitulaci až sem, tak jsem si dala trochu práci a loňskou tabulku jsem aktualizovala :

  počet šampionátů šampionáty potomků moji psi C.I.B.  
mé feny zakladatelky 38        
Kenie 20 28 20 x  
Kamei 18 52 18 x  
dovezená zvířata 71        
Sylvi 22 1 22 x  
Bambi 2 zemřel      
Ryan 4 13 4 x  
Archie 17 1   x  
Jesse 6        
Tom 20 8 20 x  
odchovy 97        
Ron 13     x  
Dan 16 1   x  
Dášenka 4        
Euridika 14 3 14 x  
Flora 4        
Fortuna 11 15 11 x  
Frixo 3   3    
Ganymedes 15 1   x  
Hermes 1        
Chloris 4        
Chloe 4    

x

 
Cheiron

1

       
Isis

3

 

3

   
J´Ismena

4

 

4

   
J´Iris

1

       
celkem 207   119 12  

 

mé díky patří všem majitelům

mých odchovů, protože

bez vás bych toho tolik

nikdy nemohla dokázat

díky všem !!!